Jij wil belachelijk goed leren bloggen?

Kitty Kilian van De Blogacademie

Doen we.
Maar eerst even dit.
De Blogpro cursus is geen doorsnee cursus.
Hij werkt zo:

Voor wie
Dit is een cursus zakelijk bloggen voor:
• professionele schrijvers die willen leren bloggen
• ondernemers die een professionele schrijfstijl willen
Niet voor beginners dus. En niet voor huilebalken.

Hoe
We werken met een forum en een online meeting-programma. Live. Ik geef je 8 weken lang bijna-instant reacties op je opdrachten. Ik zit er bovenop. Ik ga above and beyond. Bovendien leer je veel van je medecursisten. Aan het einde van de cursus ken je ze beter dan je beste vrienden.

De meeste blogcursussen en blogtrainingen zijn voor beginners. Ze leren je zelden meer dan de eerste 80%. De Blogpro cursus is een finishing course. Hier leer je de laatste 20%.

Hoe kan dat?
Dat kan omdat ik journalist was én jaren onderwijservaring heb. Ik werk snel, effectief, en met humor. Bovendien selecteer ik mijn cursisten. Je moet al behoorlijk goed schrijven. Je moet iets te zeggen hebben. Motivatie is een eis.

Kost het?
De Blogpro cursus kost € 2495 exclusief BTW. Duur? Mwah. Je krijgt zelfvertrouwen. Je vindt je online identiteit. Je krijgt meer bezoekers – als je hard werkt, en in een goede branche zit: veel meer bezoekers. En je blog en je site gaan eindelijk geld opleveren.

‘Van 7.500 naar 80.000 bezoekers’

ervaring met de blogpro cursus koen de jong
Koen de Jong
Sportrusten

Ik schreef vier boeken en wel honderd blogs – pas dáárna leerde ik in de Blogpro cursus hoe belangrijk goed schrijven is. Kitty wéét hoe lezers lezen, en dus hoe schrijvers moeten schrijven. Ik legde de nadruk op kennis, in plaats van op een goed verhaal. Ik ben het schrijven veel serieuzer gaan nemen – voor de cursus deed ik het er maar een beetje bij.

Zodra ik de cursus ging toepassen schoten de bezoekcijfers omhoog: meteen de eerste week hadden we er al vier keer zoveel. In de loop van een jaar zijn we gestegen van 7.500 naar 80.000 blogbezoeken. En de conversie loopt mee.

Durf je het aan?

Ik selecteer cursisten op basis van eerder geschreven werk.
Kom je door de selectie? Dan kun je je definitief aanmelden.

Je zit nog nergens aan vast

1375 bezoekers dankzij blogpro cursus

Wat is de Blogpro cursus?

de elegante borstcrawl van de blogpro cursus

Voor ervaren schrijvers
Je kunt al zwemmen. De schoolslag doe je geweldig. Nu is het tijd voor die elegante borstcrawl.

Hoog tempo
Als zelfstandige kun je geen maanden uittrekken om beter te leren bloggen. Daarom is de cursus compact. Hij zit vol informatie, maar zo gestructureerd dat je zo effectief mogelijk leert.

8 weken (+ introductieweek + pauzeweek)
Schrijven is geen lineair proces. Je gaat heen en weer tussen de lessen, je zoekt dingen op en je wil andere herhalen. Je hebt ook tijd nodig om na te denken. Je werkt er 10 uur per week aan, zo’n 80 uur in totaal.

Persoonlijke trainer
We bespreken je opdrachten en je blogs in het forum. En tijdens de lunchwebinars. Maar jij en ik bespreken ze ook samen. We denken hardop en overleggen wat jij nodig hebt om beter te schrijven. Want dat is voor iedereen verschillend. En als je vastloopt zitten we zó in een online meeting.

blogcursus met webinar

Alles online
Je hebt een bedrijf, je zorgt voor je gezin en je wilt je vrienden ook weleens zien. Dus je kunt je tijd wel beter besteden dan aan reizen. Deze blogcursus kun je gewoon thuis doen, achter je bureau. Of waar je je laptop maar neerzet.

Marieke Roël, HR & communicatiemanager Ijsfontein, over de Blogpro cursus (2016)

Een mix van oefening en inspiratie
Je wil inspiratie, je wil nieuwe ideeën, en je wil goede voorbeelden bestuderen. Maar je wil ook in praktijk brengen wat je leert. Daarom wisselen we weken van studie en oefeningen af met weken waarin je een blog schrijft.

copywriting cursus

Lessen op video
Wanneer willen lezers je blog lezen? Hoe maak je ze het zo makkelijk mogelijk? Hoe hou je zelf plezier in het schrijven? Hoe open ben je in je blog? Alle antwoorden op die vragen staan op video en op mp3. Zodat je ze kunt bekijken en beluisteren zo vaak je wil.

Informatie naslaan
Wat maakt een blog nog méér aantrekkelijk, behalve het schrijven? Foutloze interpunctie. Een slimme layout. Aandacht voor usability – en allerlei andere technische onderdelen. Die staan in een syllabus, om na te slaan.

copywriting training syllabus

Een forum voor je huiswerk en discussie
Het valt niet mee om nieuwe dingen te leren in je eentje. Maar in deze blogcursus ben je niet alleen. Je werkt in een groep. Elke week, soms dagelijks, post je je huiswerk in een forum. De groep levert commentaar en helpt je om het vol te houden.

Je werkt in een groepje van 4
Om nieuwe dingen te leren moet je fouten durven maken. Fouten maken is niet erg als je je veilig voelt. Daarom hebben we subgroepjes. En die hebben 4 leden, zodat je iedereen snel leert kennen.

op de radio dankzij de blogpro cursus

Lunchwebinars met live blogbesprekingen
Het is goed om te weten hoe je medecursisten eruit zien. Je ontmoet ze tijdens de webinars voor de hele groep. De webinars zijn rond lunchtijd, dus neem je boterhammen mee. Kun je een keer niet? Geeft niks, we nemen ze ook op.

Copywriting
Succesvolle blogs zijn niet gewóón goed geschreven. Een goed blog schrijven is goed copywriten. Dat is dus wat we doen. Maar no worries, we noemen het gewoon bloggen.

‘Hardstikke leuk en inspirerend’

blogpro cursus

Saskia Zimmermann
Liefdevol emigreren

Ondanks het mooie schrijven leek Kitty me een meedogenloos kreng. Zo ééntje die je de eerste keer direct aan het janken maakt. Die met een grote rode pen alles wegstreept waar je zo trots op bent. Die je afwijst en alles beter weet.

Met pijn in buik leverde ik mijn stukken in. En wat volgde was altijd een hartstikke leuk en inspirerend gesprek.

Kitty helpt je de juiste woorden vinden om de kern weer te geven op een manier die echt binnenkomt. En het is niet háár eigenheid die naar voren komt, maar de jouwe.

Het best bewaarde geheim is natuurlijk dat Kitty een hart van goud heeft. Maar dat hoeft niet iedereen te weten.

‘Whoa!’ zeg jij

‘Ik kan onmogelijk in 8 weken 80 uur in deze cursus steken’
Snap ik. Je hebt het veel te druk met klanten werven. Dat is natuurlijk precies de reden waarom je beter moet bloggen. Als je een dienstverlener bent, zijn er twee redenen waarom mensen voor jou kiezen: ze vinden je aardig en ze denken dat je werk goed is. In een blog kun je laten zien hoe goed je bent. Maar belangrijker nog: als je schrijft leert een lezer je heel persoonlijk kennen. Hij deelt je gedachten, for chrissakes. Schrijf je blog goed en je hebt je nieuwe klanten al de hand geschud. Digitaal dan.

‘Ik ben bang dat ik je niet aardig zal vinden. Je lijkt me erg kritisch en eigenwijs.’
Dat vond mijn man ook, in 1982 ;-)

‘Ik durf me niet aan te melden. Ik ben bang dat je mijn schrijfstijl niet goed genoeg vindt.’
Ja, dat kan. Dat is een risico. Het leven is er vol van.

‘Ik wil niet schrijven volgens jouw formule.’
Dat komt goed uit, want dat wil ik ook niet. Ik help je om helderder te schrijven. Je gaat het leuker vinden en mensen gaan je vragen wanneer je volgende blog komt. Nog steeds in je eigen stijl. Alleen beter.

‘Meerdere keren terugverdiend’

chris rommers deed de Blogpro cursus van de Blogacademie

Chris Rommers
Webteksten en content-advies

De blogcursus viel in de periode dat ik aan m’n nieuwe site werkte. Gevolg: de inhoud van die site is compleet anders geworden dan ik van plan was. Veel minder. Veel beter. Veel concreter. Want je gaat in deze blogcursus radicaal anders tegen schrijven aankijken.

Ik blog niet voor de lol. Ik blog voor m’n business.
Ik ben ook niet het type dat een paar duizend euro laat zinken in een stukje persoonlijke ontplooiing. Ik wil ROI. En dat heb ik gekregen:

• In drie dagen 691 unieke bezoekers op een in de cursus geschreven artikel
• Vijf leads die ik direct aan twee in de cursus geschreven artikelen kan toeschrijven
• Vermelding en juicy link in een artikel – van een concurrent
• Peers die me tweeten en complimenteren

Bottom line: ik heb de cursus meerdere keren terugverdiend, nog vóórdat hij voorbij was.

‘En hoezo kun jíj mij vertellen hoe ik moet bloggen?’

Inhoud, creativiteit, analyse
Bij verslavend goed schrijven gaat het om drie dingen: inhoud, creativiteit en analytisch vermogen. De inhoud lever jij. Wat creativiteit en analytisch vermogen betreft: er zit een wereld van verschil tussen beide. Creativiteit is spelen. Dat lukt als je goed in je vel zit. De analyse is er om de creativiteit in toom te houden. Een beetje associëren is leuk, maar het moet nog wel ergens op slaan.

Hoe zit dat bij jou?
Denk je strak en zakelijk-rechtuit, maar heb je moeite met humor? Ben je waanzinnig associatief maar begin je te rillen bij het woord structuur? De meeste mensen zitten uitgesproken rechts of links tussen die twee punten.

hoe krijg je snel schrijfervaring

Behalve geoefende schrijvers. Bij hen zijn ratio en creativiteit in balans: ze associëren zonder moeite en brengen tegelijkertijd structuur aan.

Waarom kan ik je snel veel beter leren schrijven?
Ik lees je werk en schat in waar jij staat qua inhoud, creativiteit en analytisch vermogen. Als ik denk dat je een geboren schrijver bent die alleen de juiste opleiding ontbeert, kun je mijn blogcursus doen. Ik leer je dan in acht weken waar andere opleidingen maanden over doen. Volgens mijn eigen, praktische methode. Zodat je veel sneller opschuift naar het midden van de schaal.

Over De Blogacademie

Ik was journalist (NRC Handelsblad, Elsevier) en docent journalistiek (Rijksuniversiteit Groningen, School voor de Journalistiek) en Journalistiek voor Academici (James Boswell Instituut).

Delicate as a hand grenade.

In 2012 richtte ik De Blogacademie op. Goed bloggen is copywriting. Maar zonder boerenbedrog, en altijd met open vizier. Ik neem 24 Blogpro-cursisten aan per jaar.

Meer over Kitty Kilian.

‘Verslaafd aan het forum’

Nicky Corts over de Blogpro cursus
Nicky Corts
Zichtbaarheids- en publiciteitscoach

Kitty is een buitengewoon goede lerares. Ze is direct in haar feedback, maar ook integer. Ze stemt haar reacties af op wat jij nodig hebt. Beetje lui? Dan legt ze de zweep erover. Zit je vast en weet je het even niet meer? Dan laat ze haar zachte kant zien en weekt ze met humor en vriendelijkheid je creativiteit los. Waarom had ik vroeger niet zulke docenten op school?

Ik was al snel verslaafd aan de updates van mijn mede-cursisten in het forum. Wat zouden zij van de opdrachten maken? Ik leerde soms meer van de vergissingen van anderen dan van mijn eigen fouten. Bij een ander zie je veel sneller waar de problemen zitten dan bij jezelf.

Iedereen in de groep helpt elkaar. Je krijgt telkens eerlijke feedback waarmee je verder kunt. En we hebben heel wat met elkaar gelachen.

Denk je nu stiekem al dat je niet in aanmerking komt?
Vergis je niet. Ik heb zelfs een cursist met dyslexie gehad, die dacht dat ze niet kon schrijven. (En nee, ik kan geen dyslexie opheffen. Maar iemand met geweldige ideeën help ik graag een handicap te overwinnen.)

Na de cursus schrijf je professioneel en effectief
Dat weet ik, omdat ik mijn cursisten selecteer. Maar ook omdat ik na 15 jaar ervaring als journalist en als docent weet wat werkt.

Sinds 2012 geef ik alleen nog online les. Omdat ik heb gemerkt dat de mix van zelfstudie, groepsforum, één-op-één begeleiding en groepswebinars een veel snellere en effectievere manier van leren is dan klassikaal onderwijs. Online lessen besparen je bovendien veel tijd en reiskosten.

Wat krijg je nog meer in de Blogpro cursus?

Begrijp je lezer

 • Welke 4 dingen zoekt je lezer in een blog – en hoe pas je ze toe?
 • Welke verschillende types posts moet je afwisselen?
 • Waarom moet je goed moet kiezen voor wie je schrijft (en waarom is al je werk voor niks is als je verkeerd kiest)?
 • Wat doet je lezer precies als hij leest?
 • Hoe spreek je je lezer aan?

Structuur

 • Hoe breng je simpel een structuur aan (die altijd werkt)?

Basics

 • Hoe zorgt een aanpassing van je layout ervoor dat je lezer je stuk leest? (Het antwoord is lachwekkend simpel)
 • De waarheid over creativiteit (en waarom het meeste wat je gelezen hebt niet klopt)
 • Hoe kom je week na week op nieuwe blogonderwerpen?
 • Waarom je niet beroemd hoeft te zijn om aandacht te krijgen online
 • Hoe je meer bezoekers krijgt – zonder de gebruikelijke bullshit

Effectief schrijven

 • Welke houding moeten bijna alle niet-professionele schrijvers afleren om Echt Effectieve Schrijvers te worden?
 • Welke koppen werken echt?
 • De kracht van het minimalisme (en hoe het je helpt om minder te schrijven, maar indringender)
 • Hoe neem je de leiding over wat er gebeurt in je blog – en waarom is dat nodig?
 • Waarom zijn de eerste zinnen van je blogpost als een eerste afspraakje? (en hoe die kans niet te verpesten)
 • Hoe helpt oma’s appelmoestruc om lastige babies te voeren je om veel aantrekkelijker te schrijven?
 • Waarom hebben mensen in de film meer goddelijke sex dan jij, en hoe pas je hetzelfde principe toe in je blog?
 • Hoe zorg je ervoor zorgt dat de lezer je gelooft (yep, dat is een techniek)?
 • Hoe hou je de aandacht van de lezer vast – en laat je hem smeken om méér?
 • Alles over interpunctie – zodat je nooit meer twijfelt over aanhalingstekens en komma’s

‘Bloody hell’

Blogcursus
Agavni Jessaijan
Communicatie-adviseur

Ik had een rozengeur-en-maneschijn idee van schrijven. Maar jeetje. Het bleek gewoon bloody hell hard werken.

En dan Kitty. Eng.
Vindt ze het saai? Geloof me, dan is het rete fucking saai.
Kan het beter? Altijd.

Wat krijg je niet in de cursus?

Geen medelijden
Geen respect voor je teksten als onaantastbare zieleroerselen.  Geen valse complimenten, geen flauwekul. Schrijven is een ambacht. Effectief schrijven kun je snel leren. Maar je moet er wel wat voor doen.
Een knop omzetten.
Diep ademhalen.
Niet kleinzerig zijn.
Elke dag oefenen.

Teksten zijn er om aan te werken.

Blogcursus hoog niveau gevorderden

Praktisch

Start volgende cursus
Donderdag 14 september 2017

Duur
10 weken. In week 5 nemen we een week pauze. Let op: de weken lopen van donderdag tot woensdag. In het weekend heb je vrij – of tijd om in te halen als je het door de week te druk had. In principe werk je elke dag aan de cursus, gelijk-op met de andere vijf mensen in je groep. Er zijn twee groepen van zes cursisten.

Week 1 14 – 20 sept. (voorbereiding. Zaterdag 16 sept.om 12 uur een kennismakingswebinar, 30 minuten.)
Week 2 21 – 27 sept.
Week 3 28 sept – 4 oct.
Week 4 5 – 11 oct.
Week 5 12 – 18 oct. (Webinar 12-13u op wo of do)
Week 6 19 – 25 oct. (pauzeweek)
Week 7 26 oct – 1 nov.
Week 8 2 – 8 nov. (Webinar 12-13u op wo of do)
Week 9 9 – 15 nov.
Week 10 16 – 22 nov. (Webinar 12-13u op wo of do)

Docent
Kitty Kilian

Plaats
Online, dus geen reistijd. Met intensieve, persoonlijke begeleiding.

Lestijden
Zelfstudie, forum, privé-gesprekken en om de week lunchwebinars op woensdagen of donderdagen van 12 tot 13 uur. (Kun je niet? Je kunt de opnames ook achteraf bekijken.)

Prijs: €2495,- excl. BTW

Ik selecteer cursisten op basis van eerder geschreven werk. Kom je door de selectie? Dan kun je je definitief aanmelden.

Je zit nog nergens aan vast

 

PS. Ja. Deze cursus zakelijk bloggen is dus tegelijk een cursus copywriting. En helder schrijven. Gewoon eindelijk goed schrijven, damn it.

Sibrenne Wagenaar van Link2learn.eu over de Blogpro cursus (2016)

Richard de Leth van Oersterk.nl over de Blogpro cursus (2015)

Nicky Corts van Nickypent.nl over de Blogpro cursus (2015)

‘Dynamite’

Rokus Loopik over de Blogpro Cursus van de Blogacademie
Rokus Loopik
GGZ-trainer

Kitty is all generosity and dynamite!

‘Verslavend goede cursus’

Evelyne Hermans, tekstschrijver. Blogpro cursus 2013
Evelyne Hermans
Tekstschrijver

Ben ik goed genoeg? Schrijf ik goed genoeg om er mijn beroep van te maken? Dat wou ik weten. Ik wilde graag zo bot en zo eerlijk mogelijk commentaar: dat is het enige waar je beter van wordt. En dat is precies wat Kitty biedt. Gecombineerd met een grote dosis humor, waardoor ik haar cursus verslavend goed vond.

Heb ik beter leren schrijven? Vorige week reageerde ik op een communicatie-vacature en raakte in een mailwisseling met de recruiter. We kwamen er snel achter dat de baan niks voor mij was. Maar onder mijn email stond een linkje naar mijn blog – en binnen tien minuten kreeg ik nóg een mailtje van hem. ‘Hee, ik heb je blog gelezen, wat heb jij een super stijl, zeg. Kunnen we een keer koffie drinken?

Ik selecteer cursisten op basis van eerder geschreven werk. Kom je door de selectie? Dan kun je je definitief aanmelden.

Je zit nog nergens aan vast