Leert je belachelijk goed zakelijk bloggen

Stijl. Waarom lezers lezen (en waarom niet) | Kitty Kilian

S

Stijl

Waarom lezers lezen (en waarom niet)

Stijl. Waarom lezers lezen (en waarom niet)

Hoe trek je je lezer aan, hoe stoot je hem af?

30 Tips voor iedereen die al schrijft, maar die zó goed wil schrijven dat zijn lezer zijn vrouw roept: Verdorie, Carla, dit moet jij óók lezen.

Met voorbeelden. Om meteen na te doen.

• Schrijf als een camera
• Hoe schrijf je als De Speld?
• De ladder van abstractie
• En nog 27 tips

104 pagina’s. Alleen hier te koop.

Eerste druk van 1000: maart 2021
Tweede druk van 1000: april 2021

€ 22,50 excl. verzendkosten

‘Een knalpraktisch schrijfboek met een tranenroerende plottwist.’ Laurens Kraaijenbrink, copywriterscoach

‘Klein boekje, blijkt groot.’ Rinze Heininga, Havingness.nu

Let op: ik verzend alleen automatisch-via-de-webshop binnen Nederland. Woon je elders? Stuur me een e-mail met je adresgegevens en eventueel je btw-nummer. Uit solidariteit reken voor verzending naar Vlaanderen ook €4,10 (je krijgt dan géén Track&Trace).

Wil je meerdere exemplaren bestellen? Dat kan gewoon via de webshop: ik reken slechts één keer verzendkosten per bestelling.

Kitty Kilian - auteur van Stijl

Kitty Kilian was journalist (NRC Handelsblad), docent journalistiek (Rijksuniversiteit Groningen, School voor de Journalistiek), en sinds 2011 is ze docent zakelijk bloggen op DeBlogacademie.nl.

€ 22,50 excl. verzendkosten

Beste Kitty,

Ik ben zelden onder de indruk van boeken met schrijftips. Nu wel. Jouw boek is briljant. Eenvoud, stijl en doeltreffendheid strijden om voorrang.

Annemieke Bosshardt, beleidsadviseur kwaliteit & regelgeving Saxion Hogeschool

‘Tijdens het lezen werd ik blij en kreeg ik last van schrijflust.’

Gert Hardeman, copywriter

boterham verbrand door binge lezen van Stijl

En bedankt, hè: omdat jouw pakketje vanmiddag op de mat viel, is mijn tosti verbrand. Je boek is veel te bingeable, dat wilde ik je even laten weten.

Groeten, Ida Sluiskes :-) , copywriter

Ik ben zó blij met het boek. Vanaf nu wil ik het iedere stagiaire in het LAM cadeau doen. De volgende keer liever niet als afscheidscadeau maar als startgeschenk.

Froukje Budding, LAM Museum

Het doorkruisen van de drie dimensies was een eyeopener. Zo kan ik de juridische abstracties, waar ik toch niet helemaal omheen kan, combineren met specifieke tekst. En zo is het juridische verhaal smeuïger voor de lezer. Ik vind het schrijven op deze manier zelf óók veel leuker.

Ottilie Laan, bouw- en vastgoedadvocaat

Ik heb het in één ruk uitgelezen en ik kreeg bijna echtelijke ruzie omdat hij steeds dingen vroeg.

Petra Lubbers, tekstschrijver

Ik heb je boek bijna uit. Ik krijg er tranen van in mijn ogen: van het lachen, omdat het gewoon grappig is. En van het huilen, omdat het zo waar is wat je schrijft over wat mensen zeggen en schrijven na een overlijden. Dat je dat kunt in een boek over schrijven zegt voor mij genoeg.

Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat

Ik heb een boek gekocht. Ben er net in begonnen en alweer gestopt. Niet omdat het stom is, maar omdat ik jou wil vertellen dat je het boek ook moet kopen.

Het leert je beter schrijven en makkelijker vrijwilligers aantrekken. Het heeft 30 korte hoofdstukken met praktische tips en voorbeelden. Het leest als een trein en inspireert je om aan de slag te gaan: de structuur beter maken, plaatjeswoorden gebruiken en schrijven alsof je tegen een vriend praat.

Blog van Heleen van Egmond, The Happy Volunteer

Ik had geluksgevoelens toen ik Stijl las. Deze honderd bladzijden zijn studiemateriaal, maar ze verheugen zoals Elsschot dat doet.  Of Amor Towles.

Liliane A. Banning, Lezer
linkedin post aanbeveling Stijl

Ik ben het niet altijd met Kitty eens en soms grom ik wat in mezelf als ik weer zo’n kort-door-de-bocht bericht zie dat me tegen de haren strijkt. Maar! Maar! Er is een maar! Kitty is iemand met stijl. Ze weet donders goed wat ze kan en ze weet als geen ander hoe ze dat aan jou moet vertellen. Daarom ben ik fan.

In Stijl krijg je 30 tips voor je kiezen om je schrijfstijl beter te maken. Geen blogpost-modellen die je als een uitsteekvormpje over elk onderwerp kunt leggen zodat je eenheidsworst krijgt.

Ik zit zelf op een derde van het boek, plus de drie tips die ze in het voorwoord tipte als je weinig tijd hebt. Het is nu al waardevol voor me. Oh, en het is puik vormgegeven!

Uit de nieuwsbrief van Frank Meeuwsen, Digging the Digital

Leert je belachelijk goed zakelijk bloggen