‘Welke cupmaat heeft uw vrouw?’ De blogs van Monique Damhoff

de blogs van monique damhoff portretZij is zo’n vrouw van wie je denkt: die had minister-president kunnen zijn. Of directrice van een school – zo’n school waar het plein altijd geveegd is.

Een onderzoeksjournalist die medische fraude blootlegt. Had ook gekund.

Maar nee.

Monique Damhoff heeft een erfelijke cel-stofwisselingsziekte (mito) die haar leven ingewikkeld maakt. Ze zit in een rolstoel. Als ze een goede dag heeft, tenminste.

Goddank schrijft ze er over. Ze schrijft ongenadig geestige blogjes over zware onderwerpen.

Het zijn eigenlijk korte korte verhalen

Maar dan goede. Die zijn zeldzaam, in het Nederlands. Er staan altijd te veel opvulwoorden in, te veel gedachten die de lezer niks interesseren, ze hebben geen clou of ze zijn niet geestig.

Die van Monique wel.

Nuchter zijn ze ook, want Monique is een Groningse. Dus lees haar niet om te huilen: lees haar om haar levenslust. En haar strijdlust. En haar intelligentie.

Monique Damhoff ebook
Download het hier

Lees een blogje van Mo:

Welke cupmaat heeft uw vrouw?

“Kan ik u helpen?” vraagt de verkoopster van de lingeriewinkel.

Verbaasd kijkt mijn man haar aan. “Eh.. nee, mijn vróúw zoekt een bh. Ik niet. Ik draag ze niet.”

“Wat is de cupmaat van uw vrouw?” Voor ik zelf kan reageren loopt ze naar de rekken met sexloze bh’s. Ze houdt een fantasieloos, huidkleurig exemplaar omhoog. Over mijn hoofd heen kijkt ze hem vragend aan.

“Maat 75 C. Ik wil een rode met kant”, antwoord ik snibbig. “Maar ik kijk liever even verder.” De verkoopster wordt rood. “Excuses”, zegt ze. “Kan ik anders nog wat voor u betekenen?” Ik ben de beroerdste niet, dus ik knik vergevingsgezind.

Ze pakt het een na het andere niemendalletje uit het rek. “Lukt het zo?” Ze overhandigt me de vracht bh’s en wijst me de paskamers. Ik duik het pashok in. Zonder mijn man. Die drinkt koffie aan de tafel.

Met een ruk trekt ze het gordijn open. Daar zit ik. Met mijn borsten in een veel te krap, vuurrood kanten bh-tje geperst. Bezweet. Worstelend om de sluiting weer open te krijgen.

“En hoe zit deze, mevrouw? Ik zie het al. Veel te klein.” Voor ik het weet heeft ze de sluiting los en springt de bh van mijn lijf. Ze reikt me een nieuwe aan en  trekt het gordijn weer dicht.

“Wat heb ik een bewondering voor u, dat u bij haar blijft”, hoor ik haar fluisteren tegen mijn man.

Download het e-boek van Monique Damhoff hier. Je leest het in een uurtje.
Zet je commentaar op het blog van Monique Damhoff.

Blog tips

23 comments

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.