Leert goede schrijvers de laatste 20%

Privacy & Redactiestatuut

P

de blogacademie doet niet aan reclame
Mijn uitgangspunt is: behandel je websitebezoekers zoals je zelf ook behandeld wil worden. Dus:

Hoe ga ik om met advertenties, sluikreclame en affiliate marketing?

Op de Blogacademie staat geen enkele vorm van betaalde reclame. Ik doe dus ook niet aan affiliate marketing (leads aanleveren aan andere bedrijven in ruil voor een commissie)

Ik hou geen bezoekersgegevens bij op mijn site

En ik hoef dus ook geen cookie-gedoe te tonen.

Ik gebruik geen Facebook- of Twitter- programmatuur

op mijn site. Facebook en Twitter hebben dus geen cookies op mijn site geplaatst, en ze hebben geen zicht op wat jij op mijn site doet.

Gravatar

Voor headshots bij de comments gebruik ik Gravatar. Volgens eigen opgave deelt Gravatar geen gegevens met derden – informatie via Ghostery:

Gravatar zegt niks te verzamelen. Bron: Ghostery

Hoewel ik niet kan geloven dat Gravatar niks met de gegevens doet.

Hoe veilig werk ik?

Ik gebruik een wachtwoordprogramma voor al mijn wachtwoorden. Ik gebruik een mailprogramma van Protonmail. Niet 100% veilig, maar een stuk beter dan Gmail of Apple mail. Ik update elke dag de plugins op mijn website, om hacks te voorkomen. (Plugins hebben veiligheidslekken, en de updates dienen onder meer om die te dichten.)

De harde realiteit is echter dat het internet – en jouw privacy online – sowieso zo lek zijn als een mandje.

Hoe selecteer en check ik mijn bronnen?

Voor informatieve blogs werk ik zelden met mondelinge bronnen: meestal baseer ik me op teksten. Als ik ze gebruik check ik de betrouwbaarheid van de auteur. Ik zoek meer publicaties en andere achtergrondinformatie via Google.

Hoe ga ik om met het onthullen van mijn bronnen?

Als een stuk is gebaseerd op elders gevonden content, vermeld ik dat duidelijk. Ofwel met een link, of, als de bron een belangrijke inspiratie voor het blog was, met een vermelding in de tekst én een link. Ik probeer op een journalistieke manier te werken waar dat nuttig is.

Hoe ga ik om met de adressen op mijn mailinglijst?

Ik gebruik Mailerlite om blog updates te versturen en om e-mailreeksen te versturen aan cursisten. Mailerlite gebruikt Google Stats om het gedrag van nieuwsbrief-abonnees te volgen: of jij klikt op een link kan ik zien, bijvoorbeeld, tenzij ik de tracking uitzet. En dat doe ik, hij staat uit. Mailerlite trackt wel voor mij of je je nieuwsbrief opent. Zo kan ik mensen die mijn mails niet openen na een paar maanden van mijn lijst verwijderen. Dat gaat overigens met één klik. Ik doe verder zelden iets met de verzamelde gegevens.

Je kunt mij verzoeken om je gegevens bij Mailerlite voorgoed te verwijderen. Ik bewaar e-mail-adressen zolang je op mijn lijst staat, verwijderingen zijn altijd voorgoed.

Contactgegevens enzovoorts

Ik sla de contact- en bankgegevens van klanten op. Dat moet van de Belastingdienst en van mijn boekhouder.

Wat is het doel van mijn blog?

Aan 16 mensen per jaar mijn Blogpro cursus verkopen. Aan 8 mensen de cursus Karakter & Dialoog.

 

Leert goede schrijvers de laatste 20%
google-site-verification: google3d8706b2d2bb5ca6.html