Leert je belachelijk goed zakelijk bloggen

Belofte aan de lezer van mijn blog

belofte aan de leer van mijn blog

Ik, _________________, beloof hierbij dat ik mijn ijdelheid zal bedwingen en alleen zal bloggen voor jou. Bij elk woord dat ik kies, bij elke komma die ik zet, denk ik aan jou.

Ik schrijf wat ik zélf zou willen lezen. Ik kopieer geen ideëen van anderen. Als ik citeer, geef ik de oorspronkelijke auteur de credits. Wat ik opschrijf onderzoek ik. Ik beoordeel mijn bronnen kritisch en ik onthul ze in mijn blogs. Ik ben gul met informatie. We’re all in this together.

Ik doe niet aan sluikreclame. Ik doe niet aan affiliate marketing of native advertising. Ik hou mijn handen vrij om te oordelen. Ik ben niet bang om eerlijk te zijn. Ik mag fouten maken.

Ik streef naar de hoogste kwaliteit van inhoud, stijl en vorm. Ik weet dat helderheid op de eerste plaats komt. Ik beloof mij te verdiepen in usability.

Ik realiseer me dat kant-en-klare WordPress themes vaak beter zijn vormgegeven en geoptimaliseerd dan een site die ik van de grond af laat ontwerpen. Van het geld dat ik bespaar huur ik een vormgever, een fotograaf of een videomaker voor de finishing touches van mijn website.

Mijn beeldmateriaal maak ik zoveel mogelijk zelf. Als ik foto’s van anderen gebruik vermeld ik de copyright gegevens.

Ik doe mijn uiterste best om jou aan het lachen te maken. Het leven is al ernstig genoeg.

Ik beantwoord je commentaar op mijn blog persoonlijk. Omdat ik jou de moeite waard vind. Omdat de commentaren op een blog de plaats zijn waar een dialoog begint. Omdat het dialogen zijn die het leven de moeite waard maken.

Datum __________________

 

 

wat ik aan mijn lezer beloof
klik op het plaatje om te downloaden als pdf

tips voor beter bloggen

(Zet je VPN uit als de knop niet werkt).

Over Kitty Kilian

Kitty Kilian

Schreef voor NRC Handelsblad, gaf les aan vakopleidingen Journalistiek. De Blogacademie sinds 2011. Delicate as a hand grenade.

Boek: Stijl. 30 tips

Cursussen:
Blogbasics (beginners)
Blogpro (gevorderden)
Karakter & Dialoog (fictie)
Little Black Dress (huisstijl maken)

59 comments

Leert je belachelijk goed zakelijk bloggen