Leert goede schrijvers de laatste 20%

Schizofrenie Bestaat Niet

Wat is herstel – in 2 min.:

schizofrenie diagnose verworpen door Bram
13 jaar lang had Bram allerlei diagnoses, waaronder ‘schizofrenie’, en véél medicatie. Nu: helemaal niks meer.

Van 1 december tot 1 maart 2015 heb ik iets anders gedaan dan De Blogacademie. Vanaf zaterdag 7 maart is schizofreniebestaatniet.nl online. Het doel: hoopvolle en actuele informatie over psychose en ‘schizofrenie’ op nummer 1 krijgen in Google, zodat nieuw gediagnosticeerden en hun omgeving direct de juiste informatie krijgen. Vóórdat ze in de ggz belanden. Op een heldere, eenduidige website. Gedegen en positief.

Meer over de achtergronden lees je in het pamflet:

schizofrenie bestaat niet
Klik op het plaatje om het pamflet te downloaden

Volgende week is De Blogacademie weer netjes aan het gewone werk.

NB. De website schizofreniebestaatniet.nl is een paar maanden na de oprichting in maart 2015 in deze vorm opgeheven en hernoemd tot Pychosenet.nl. De weerstand tegen het afschaffen van de diagnose in de medische wereld was te sterk. Er zijn nogal wat belangen mee gemoeid.

In dit filmpje legt Jim van Os het doel van de oorspronkelijke website uit:

‘Onnodig pessimistische schizofrenie prognose’

Jim van Os over schizofrenie prognose
(10 min.) Psychiater Jim van Os: Ik denk dat de héle vroege fase cruciaal is. Dus als je binnenkomt met psychotische klachten, moet je te horen krijgen van iemand: luister, je bent gevoelig voor psychose. Onder stress kun je blijkbaar psychose ontwikkelen. Nou, dat is iets dat heel vaak voor komt, in de bevolking. Je bent niet de enige. En er ís iets aan te doen. ‘

Alle video-interviews die ik voor de website maakte staan hier. Ik stelde er alle vragen die ik zelf had, toen mijn zoon in de ggz belandde.

Hier staan al mijn blogs over psychiatrie, een kind verliezen, en wat je moet weten over de ggz. Lees ze als je iemand kent die zich ernstig uit het dagelijks leven terugtrekt. En bekijk de pagina met 30 video-interviews die ik maakte over betere hulp aan jongeren die vastlopen.

tips voor beter bloggen

(Zet je VPN uit als de knop niet werkt).

Over Kitty Kilian

Kitty Kilian

Schreef voor NRC, gaf les aan vakopleidingen Journalistiek. Sinds 2011 docent copywriting | De Blogacademie. Delicate as a hand grenade.

Cursussen:
Blogbasics (beginners)
Blogpro (professionals)
Karakter & Dialoog (fictie)
Little Black Dress (strakke huisstijl)

61 comments

Leert goede schrijvers de laatste 20%
google-site-verification: google3d8706b2d2bb5ca6.html